Rekruttering via headhunter

Hjælp til rekruttering

Når en virksomhed skal finde nye medarbejdere, kan der være flere årsager til at bede om at få hjælp til rekruttering. 

Din virksomhed har sikkert rigeligt at lave, selv uden en ansættelse at tænke på. Måske har I været igennem et forløb, hvor resultatet var den forkerte ansættelse. En headhunter har et væsentligt større netværk, end du måske har. Samtidig er de ikke belastet af følelser i forhold til at finde en bedst egnede kandidat. Det kan også være en anerkendelse af, at andre kan gå mere til bunds i kandidatens ønsker og baggrund og husker at tage referencer og lave en Adfærds Profil. Adfærds Profilen er et godt diskussionsgrundlag og referencerne er et tjek på, hvad du har fundet ud af i CV, gennem samtalerne og når du tilbage melder adfærds Profilen.

Fælles for alle disse scenarier er, at der er mulighed for at få hjælp til rekruttering. Der findes i dag et utal af rekrutterings- og headhunting bureauer, der gerne hjælper din virksomhed, herunder ESBEES.

Rekrutteringsprocessen

Når vi hos ESBEES får en opgave ind, og skal finde den helt rigtige kandidat til vores kunde, gennemgår vi kandidatens CV indgående. På den måde er vi rigtigt godt klædt på til at tage kontakt til kandidaten.

Det er vigtigt for os, ikke blot at finde en god kandidat til stillingen, men præcist at levere DEN kandidat, der er det perfekte match til virksomheden. 

Hos ESBEES går vi utroligt meget op i at finde kandidaten med den rette personlighed, da det er meget vigtigt. Du kan lære den evt. faglighed, du måtte mangle, men du kan ikke lære at få en god personlighed.

 

ESBEES bruger et personprofilanalyseapparat fra e-stimate, som både omfatter Adfærds Profiler, 5F-Profiler, IQ-test, 360-graders analyser m.m. Flere år i træk er e-stimate kåret som Danmarks bedste værktøj på personprofilområdet.

rekruttering

Fuld diskretion

Hos ESBEES har alle medarbejdere underskrevet en NDA. Det betyder for kunderne, at de trygt kan kontakte os med opgaver, der kræver absolut diskretion, da ingen af vore medarbejdere må fortælle, hvad vi arbejder med og hvilke kunder og kandidater, der kommer i huset.

Vi stiller vore mødelokaler til rådighed for vores kunder og kandidater, så man trygt kan mødes her i diskrete rammer og tage de indledende samtaler. Som kandidat kender du måske medarbejdere i virksomheden og derfor søger du tryghed i mødesituationen. Som virksomhed ønsker du at holde kortene tæt på kroppen inden du præsenterer kandidaten i virksomheden.

Det betyder også, at har man en stilling, der skal besættes, måske allerede inden den er ledig, kan du med fordel vælge at bruge en headhunter, der er vant til at arbejde med NDA, også i kunderelationen.

Fordele ved rekruttering via headhunter

Når en virksomhed vælger at få hjælp til rekruttering, betyder det som oftest, at de på det punkt kan læne sig tilbage og vente på, at headhunteren finder egnede kandidater til dig.

 

Det betyder, at når du som virksomhed lægger penge i at hyre en headhunter, så frigiver det tid og ressourcer hos dine nuværende medarbejdere.

Når du bruger en headhunter til rekrutteringen, sikre du dig samtidig at forarbejdet bliver gjort grundigt. Normalt er et CV kigget igennem på ca. 15 – 18 sekunder. En headhunter er vant til at screene CV’er og vil gå i bund med kandidatens CV og spørge ind.


En headhunter er specialist i at spotte uregelmæssigheder og ”røde flag” men også i at spotte det gode, der gemmer sig i et CV. 

I ESBEES har vi et pay-off, der siger: Be Heart and Brain. Det betyder mange ting, som både vore kunder og kandidater kan tage til sig og se sig selv i. For os betyder det, at vi skal bruge vores hjerne til de faktuelle elementer i rekrutteringen, men også at lytte med hjertet.

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
100 dage plan, headhunting

100 dage plan

Work-life balancen har i forbindelse med corona – pandemien ændret sig for mange, og medierne skriver om ændringer på arbejdspladserne, som f.eks. viser sig ved,

Læs mere