FAQ

Her kan du læse om de mest stillede spørgsmål vi modtager ved esbees

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvad er rekruttering?

Rekruttering er ansættelse af en ny medarbejder. Der kan rekrutteres internt, dvs. at man finder en medarbejder internt i virksomheden, der kan bestride en anden stilling i virksomheden. Rekrutteres der eksternt, er det en medarbejder, der ikke tidligere har været ansat i virksomheden. Det er typisk ledere og HR afdelinger der ansætter internt, mens eksterne rekrutteringer eksempelvis kan foregå ved hjælp af et rekrutteringsfirma eller headhuntere.

Hvad er en headhunter?

En headhunter er en person, der bruger sit netværk og sin ekspertise til at finde den helt rigtige kandidat til en stilling. En headhunter finder bl.a. kandidater via sit netværk og LinkedIn. Headhunteren arbejder ikke i den virksomhed, der skal have ny medarbejder, men bliver hyret til den opgave det er at finde en ny medarbejder.

Hvad koster en headhunter?

Det er svært at give en konkret pris på, hvad det koster at få en headhunter til at finde din næste medarbejder. Det afhænger fx af hvilken type job, der skal findes en medarbejder til. Der kan være stor forskel på hvor mange ressourcer, der bruges på at afholde samtaler, lave test samt afholde interview inden den helt rigtige medarbejder kan findes.

 

Hvordan kan en headhunter hjælpe mig?

Som rekrutteringsansvarlig i en virksomhed, er det ikke altid nemt at finde de rigtige kandidater – og det kan der være mange grunde til. Det kan eksempelvis være, at du ikke har det rigtige netværk, eller at du bruger de forkerte platforme til at finde din nye medarbejder. Her kan en headhunter hjælpe. Med sit netværk og sin ekspertise kan en headhunter finde frem til de helt rigtige kandidater, som både professionelt og personligt passer ind i din virksomhed. 

Hvorfor laver en headhunter en personlighedstest?

Kandidaten skal vurderes på sine faglige kvalifikationer, men det er også vigtigt at finde ud af, hvilken profil kandidaten har for at finde den bedste kandidat til jobbet. Der findes forskellige typer af test fx profilanalyser eller IQ-test. Testene er med til at give et nuanceret billede af kandidaten, samt give et billede af kandidatens styrker og præferencer.

Hvad spørger en headhunter ind til, hvis du bliver kontaktet som kandidat?

En headhunter er interesseret i at finde ud af, om du har de rette kompetencer i forhold til det job, headhunteren skal besætte. Samtidigt skal headhunteren finde ud af, om du er interesseret i at skifte job, og hvilke ønsker du har for et fremtidig job. En headhunter er ofte direkte, da headhunteren hurtigt skal kunne danne sig et overblik over dig og dine kompetencer.

Bonusinfo: Det kaldes “at blive headhuntet”, idet headhunteren er den aktive igangsætter, der etablerer kontakt og prikker de rette kandidater på skulderne – og headhunter dem til den virksomhed, som headhunteren er på opgave for.

Jeg er blevet konktaktet af en headhunter, hvad gør jeg?

Du kan blive kontaktet af en headhunter – fx via LinkedIn – for at høre om du kan være interesseret i et bestemt job. En headhunter arbejder altid diskret, da du allerede er i job, og headhunteren ikke er interesseret i, at din chef eller andre hører om, at I har talt sammen.

Hvad er en CIO, CEO, CMO og CCO?

CIO Står for Chief Information Officer, og er IT-chef eller IT-direktør. 

 

CEO står for Chief Executive Officer, og er den administrerende direktør. 

 

CMO står for Chief Marketing Officer og er Marketingchefen. 

 

CCO står for Chief Communications Officer, og er kommunikationschef.  

 

CCO kan også stå for Chief Commercial Officer, som er salgs- og marketingchef. Du kan læse mere om alle CxO titlerne her.

 

Vi har helt specielt fundet disse artikler frem til dig!

Her kan du finde alt inden for karrier, CV/Ansøgninger, Bestyrrelse og meget mere!