Gør dit CV let at læse

Dit CV skal være let læseligt

Flere undersøgelser viser, at den rekrutteringsansvarlige bruger helt ned til 15 sekunder på at kigge et CV igennem. Dette betyder også, at der skal gøres noget effektivt for at skille sig ud fra mængden. Du skal altså have et let læseligt CV.

Der er nogle ting, som ikke kan undværes i et CV, og der er nogle standarder og funktioner, som man er nødt til at tænke over, når man skriver et CV. Selvom man skal forholde sig til alle disse faktorer, så er det stadig muligt at skrive et CV, som er professionelt, samt skiller sig ud fra de andre.

Skil dig ud

Det er meget nemt at sige, at du bare skal skille dig ud, for hvordan gør man overhovedet det? Det kan være svært at gennemskue. En god mulighed for at lave noget, der skiller sig ud, er designet af dit CV.

Der er selvfølgelig stadig behov for at overholde det professionelle i et CV, men med designet kan det blive mere personligt. Designet indebærer både skrifttype og opsætningen på dit CV.

Valget af skrifttype er vigtigt, når du skriver dit CV. Skrifttypen skal være let at læse, og samtidig være med til at gøre hele dit CV mere indbydende. En fordel, når du søger job, er at bruge samme skrifttype i både CV og ansøgning. Det giver en ensformighed, som mange sætter pris på.

Når dit CV skiller sig ud fra de andre ansøgere, vækker du en interesse hos den rekrutteringsansvarlige. Det er dog vigtigt altid at have for øje hvilke standarder og normer, der forventes af et CV. Det kan også blive for personligt, og dermed kan den rekrutteringsansvarlige have svært ved at vurdere dit CV.

CV

Brug sidetal

Noget så basalt som at skrive sidetal på dit CV kan være med til at gøre læse oplevelsen hos læseren meget bedre. Der kan, hvis du har flere sider, nemt komme rod i dem, når den rekrutteringsansvarlige sætter sig ned, og kigger alle CV’er og ansøgninger igennem.

Opsæt dit CV overskueligt

For at gøre dit CV mere læsevenligt, skal du sørge for at opsætte det på en god og overskuelig måde. Det er blandt andet gældende for den måde, du skriver din erhvervserfaring ind i dit CV. Det skal være i omvendt kronologisk rækkefølge, hvor du skriver din seneste erhvervserfaring øverst, så den rekrutteringsansvarlige kan se, hvad du senest har lavet.

Sørg for at lave mellemrum i dine afsnit, og imellem afsnittene på dit CV. Dette medvirker til, at det ikke ser alt for komprimeret og presset ud. Det giver også læseren – altså den rekrutteringsansvarlige – mulighed for hurtigt og nemt at kunne finde de oplysninger, der skal bruges.

Ret korrektur

Det er igen en meget basal ting, men når du er færdig med at skrive dit CV, er det enormt vigtigt, at du gennemlæser, samt retter stave- og grammatikfejl, så du undgår, at der opstår eventuelle misforståelser mellem dig og den rekrutteringsansvarlige.

En grammatikfejl kan være nok til, at dit ønskede budskab misforstås. Derfor kan du med fordel også gøre brug af en ven eller en fra din omgangskreds til at læse dit CV igennem.

Send som PDF

Det er vigtigt at sende dit CV som PDF. På den måde undgår man, at der opstår problemer (bl.a. med opsætningen), når modtageren åbner dit CV. Du har også selv mulighed for at se, hvordan det ser ud for modtageren, inden du sender det afsted.

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
100 dage plan, headhunting

100 dage plan

Work-life balancen har i forbindelse med corona – pandemien ændret sig for mange, og medierne skriver om ændringer på arbejdspladserne, som f.eks. viser sig ved,

Læs mere