Jobsøgende på LinkedIn

Hvordan bruger en headhunter LinkedIn?

En headhunter bruger LinkedIn til at finde kandidater, som passer ind på kundens team. For at en headhunter kan finde de rigtige kandidater, kigges der på geografi, branche, erfaringsniveau og meget mere. Derfor er det også vigtigt, at man som jobsøgende har sin LinkedIn profil ajourført, og fyldt med de korrekte data.

Du skal som jobsøgende dermed sørge for, at din LinkedIn-profil har kontaktoplysninger, oplysninger omkring hvilken branche du er i. Det er også vigtigt det fremgår hvor længe du har været i den pågældende branche og samt geografien. Skriv hvad du ønsker i et job, hvilke arbejdsopgaver du har i din nuværende stilling, samt hvilke typer arbejdsopgaver du har haft tidligere.

Det er også med til at give headhunteren en idé om, hvilken slags stilling, du vil passe bedst i. Samtidig giver du også headhunteren den bedste mulighed for at finde netop dig i en LinkedIn-søgning.

Netværk i jobsøgning

En fordel når du leder efter nyt job, er at gøre brug af dit netværk på blandt andet LinkedIn. Dit netværk kan sætte dig i forbindelse med de rette mennesker, der hjælper dig med at bane vej til dit nye job. Hvis du er på udkig efter job på LinkedIn, er det vigtigt du gør din profil helt klar og opdateret.

Hvis du vælger at bruge dit netværk, er det vigtigt, at du ved, hvad du er på udkig efter. At du specifikt ved, hvad du leder efter, kan hjælpe dig med at finde ud af, hvem du skal tage kontakt til i dit netværk. På den måde undgår du at spilde både din egen og andres tid.

Det er helt okay at vise dine ting frem på LinkedIn. Du skal dele dine succeser. Ved at dele dem bliver du også mere interessant for headhuntere og andre, der rekrutterer nye medarbejdere, som kan hjælpe dig på vej mod dit nye job. Din LinkedIn-profil kan lande dig et nyt job, så det er vigtigt, at man ikke undervurderer effekten af denne.

Søgning

”Open to work” og “Creator mode”

LinkedIn har flere forskellige funktioner, som man kan gøre brug af. Hvis man er jobsøgende, kan man gøre brug af ”Open to work”-funktionen. ”Open to work”-funktionen er en grøn ramme, der netop indrammer brugerens profilbillede med teksten ”Open to work”.

Denne funktion er god, hvis man har et stort netværk, da man på den måde kan skabe opmærksomhed omkring sin jobsøgning. En headhunter vil også have nemmere ved at se, om du er i job og/eller jobsøgende.

Der findes også en anden måde at fortælle, at du er ”open to work” på LinkedIn. Det er en funktion, som kun er mulig for rekrutteringskonsulenter at se. Det er altså kun folk, der bruger LinkedIn Recruiter funktionen, som kan se det, og dine kollegaer og din chef fra dit nuværende job, vil altså dermed ikke kunne se, du søger nyt job.

Den offentligt synlige ”Open to work”-funktion, samt den diskrete funktion, der kun er synlig for rekrutteringskonsulenter, ser således ud, når de skal aktiveres på LinkedIn:

opentowork222

Vær opmærksom på, at du ikke skal bruge ”creator mode” som jobsøgende. Hvis du gør brug af ”creator mode”, er det ikke lige så nemt at oprette forbindelse på LinkedIn.

Der er rigtig mange, som ikke ved, hvordan man opretter forbindelse med folk, der benytter ”creator mode”. Dine oplysninger bliver også gemt væk, så hvis en headhunter, eller en anden der rekrutterer folk, kommer forbi din profil, vil de ikke kunne finde de kontakt oplysninger, de skal bruge for at komme i kontakt med dig.

Det er heller ikke muligt at sende beskeder til hinanden, og derfor er det nemt for dig at gå glip af nye muligheder.

Har du lyst til at læse mere omkring LinkedIn?

Vi har udvalgt flere artikler herunder!
Billede af papir, et par hænder og en blyant som skal til at skrive

NDA

Når man udarbejder en NDA er der flere faktorer det er vigtigt at forholde sig til. Hvad er det reelt set du ønsker at beskytte,

Læs mere
CEO; CFO; headhunting, rekruttering

C-titlerne

Hvad er CEO, CFO, CIO og COO? CxO titlerne  Titlerne som CEO, CFO, COO m.fl. kan også omtales som CxO titlerne. De anvendes af mange

Læs mere