Hvad skal du ikke skrive i dit CV?

Skriv ikke dette i dit CV

Et godt og velformuleret CV – samt en god ansøgning – kan være din vej til en jobsamtale. Hvis man ser på CV og ansøgning på den måde, giver det god mening at sørge for, at det man sender ud til en arbejdsgiver, er velskrevet og pænt sat op.

Den rekrutteringsansvarlige bruger ikke mere end 15 sekunder på at gennemse dit CV, så det skal være fangende. Opmærksomheden hos læseren skal fastholdes på netop dit CV. Hvad du skal skrive i netop dit CV, kan du læse mere om i vores opslag om at skrive et godt CV.

Dette indlæg handler om, hvad du ikke skal skrive i dit CV. Når du skriver et CV, er der mange ting, som du skal undgå. Det er lige fra opstillingen af dit CV til selve indholdet. Det kan nemt komme til at virke uoverskueligt og uprofessionelt, hvis der er ikke en struktur på dit CV.

Skriv ikke dette i dit CV:

Dato på CV

Der skal ikke skrives dato på dit CV. Den rekrutteringsansvarlige behøver ikke vide, hvornår du har skrevet dit CV. Dog er det altid vigtigt at skrive hvilke årstal du har været i de forskellige stillinger, og hvilke årstal du har taget dine uddannelser.

Undgå at nævne ting, som ikke er relevante

Det er ikke alt, der er relevant at nævne i sit CV. Når man skriver et CV, skal man som regel ikke gå mere end 10 år tilbage medmindre det job, som ligger længere tilbage end 10 år, har en relevans i den nye jobsituation. Det er ikke alle, der har mere end 10 års erfaring, og på den måde ville det være helt okay at inddrage nogle andre stillinger, man har haft, selvom det ikke er helt relevant.

Hobby og fritid

Hobbyer er som regel ikke noget, der skal skrives på CV. Dog kan det i nogle tilfælde give god mening at skrive lidt omkring dine hobbyer, hvis dine hobbyer stemmer overens med noget, som virksomheden laver. Du kan eventuelt – hvis du ønsker at anføre dine hobbyer i dit CV – vælge at skrive om disse på den allersidste side af dit CV.

Irrelevante uddannelser

Mange vælger i deres CV at nævne folkeskole, gymnasiet eller andre ungdomsuddannelser, og dette er ikke relevant. Folkeskole skal aldrig nævnes i et CV. Gymnasiet kan nævnes i et CV, hvis dette er den højeste uddannelser, men lige så snart at du er færdig på en ny uddannelse, kan du straks fjerne alt information om gymnasiet i dit CV.

 

CV, Samtale

Brug ikke negative ladet ord

Generelt er det aldrig en god idé at skrive om dig selv på en negativ måde. Hvis du ikke har nogen erfaring, og måske stadig er under uddannelse, kan du i stedet skrive, at du ikke har færdiggjort uddannelsen endnu, og kan du anføre hvilket årstal, du forventer at færdiguddannet i. Det er mere positiv ladet og giver også den rekrutteringsansvarlige et bedre billede af dig.

Løn og referencer skal ikke med

Der skal ikke nævnes løn i dit CV. Løn er noget, som skal forhandles til en eventuel jobsamtale, hvor du også kan fortælle om dine tanker i forhold til lønspecifikationer.

Reference liste på dine tidligere chefer er ikke nødvendigt at sende med dit CV. Hvis virksomheden vælger at ansætte dig, skal de nok selv efterspørge en liste, som de kan tage referencer fra.

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
100 dage plan, headhunting

100 dage plan

Work-life balancen har i forbindelse med corona – pandemien ændret sig for mange, og medierne skriver om ændringer på arbejdspladserne, som f.eks. viser sig ved,

Læs mere