Vejen til drømmejobbet gennem netværk

Drømmen

Vejen til drømmejobbet er ikke altid snorlige, men du kan hjælpe dig selv nærmere drømmejobbet. Det kan du ved at gennemtænke vejen til jobbet. Hvad skal du lære på vejen? Hvilken erfaring skal du have opnået, og ikke mindst, hvem kan hjælpe dig med at nå drømmejobbet?

Vi har fået vores studentermedhjælper Oliver Both til at skrive om sine overvejelser omkring sit drømmejob

“Jeg går på datamatiker uddannelsen i Vejle. Jeg vil gerne indrømme, at jeg først fandt ud af, hvad en datamatiker er, og hvad uddannelsen består af, godt inde i mit sabbatår.

 

 

 

Jeg havde ikke rigtig nogen form for erfaring med programmeringssprog, inden jeg begyndte. – Eller jo, jeg vidste godt, at man bruger HTML til hjemmesider. Jeg vidste også at Java ikke kun er kaffe, men det var dér min viden omkring hele den verden stoppede.

 

 

 

Jeg forstod ikke helt de farverige hieroglyffer, men jeg vidste godt, hvad jeg ville; nemlig uddanne mig indenfor IT-sikkerhed. For at kunne det, skal jeg dog først have færdiggjort min datamatikeruddannelse.”

netværk, headhunting, rekruttering

Udvid dit netværk

Oliver Both er i gang med sin uddannelse, men han tænker kontinuerligt over, hvordan han kan finde det netværk af personer, der kan hjælpe ham til sit drømmejob indenfor IT-sikkerhed.

Derfor er Oliver glad for sit studiejob hos ESBEES. Selvom opgaverne ikke udelukkende består af IT-opgaver, så får han en forståelse omkring Defence & Security branchen. Den viden kan hjælpe ham videre i sin karriere.

Han skriver omkring netværk:

“Jeg har haft undervisning i netværk, da jeg gik i skole. Vi fik fortalt vigtigheden af at have et godt netværk, og at det var noget, man aldrig kunne bruge for lidt tid på. Hvis du har et godt netværk, kan det ændre alt for dig. Det kan man dog sige lige så meget og ofte man vil til et ungt menneske direkte fra folkeskolen, for der var mange i klassen, der, ligesom mig, tænkte: ”ja ja, og hvad så.. vi er jo kun i gymnasiet. Det er noget, man opbygger, når man allerede er i arbejde”. Der tog jeg fejl.”


Netværk er noget som, hvis man bruger det rigtigt, kan skaffe dig drømmejobbet, inden du er færdig med din uddannelse. De mennesker jeg har mødt, har altid været utrolig venlige, og hvis de ikke kendte svaret, så spurgte de rundt i deres netværk.

Sådan udvider du dit netværk

Som Oliver beskriver, kan det være en fordel at tænke over sit netværk allerede under sin uddannelse, da du via netværk kan blive afklaret omkring dit drømmejob. Ved at bruge LinkedIn kan du søge frem til personer, der allerede har det job, som du drømmer om, og den vej igennem søge inspiration.

Hvor forskellige har deres veje været? Har de gået veje, som du ikke har overvejet?

Når du klikker ind på en profil på LinkedIn, er det vigtigt, at du selv har en troværdig og opdateret LinkedIn profil, for du kan forvente, at når du kigger på en profil, vil de også tage et kig på din profil efterfølgende. 

For at få yderligere viden, bør du skrive til de interessante profiler. Selvom du ikke er i netværk med en profil i dit drømmejob, kan du godt skrive til dem. De besidder en unik viden omkring deres egen karriere, og de kan give dig viden og råd, som du kan bruge videre til dit drømmejob.

Det er her, du tager dine første skridt til dit nye netværk. LinkedIn er et karriereredskab, og må ikke sidestilles med andre sociale medier. Du behøver ikke kende alle dine kontakter på LinkedIn – betragt dem som værende i dit karrierenetværk.

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
Første arbejdsdag

Den første arbejdsdag

Du har fået nyt arbejde, og står overfor din første dag. Nervøsiteten er måske stor, og spørgsmålene er meget muligt mange: Hvordan er kollegaerne?

Læs mere