Hvad er processen hos en headhunter?

Hvordan er processen, når man  får job gennem en headhunter?

Fælles for alle mulige svar på dette spørgsmål er at du bliver headhuntet. Det er altså ikke dig, men headhunteren, der har den første kontakt, og er facilitator for hele processen.

Har man ikke tidligere oplevet at blive headhuntet, kan det måske virke ugennemsigtigt. Derfor har vi fået Casper Bernow Lyngesen til at skrive om den rekruttering proces, han havde hos os. 

Vi søgte en Electrical Engineer til en kunde, og i den forbindelse kontaktede vi Casper. 
Med en baggrund fra Forsvaret, og nyuddannet maskinmester, var Casper en spændende kandidat.

Han havde et grundig og uddybet CV, så det var ikke svært for os at se, hvordan han kunne passe i jobbet hos vores kunde. Casper var i forløb hos ”Velkommen hjem” og var derigennem blevet afklaret omkring sine ønsker for sit kommende job, og hvilke kompetencer, han har.

Netværk,

Casper fortæller:

Først og fremmest var jeg lidt skeptisk, da jeg blev kontaktet, og tænkte om det nu kunne være rigtigt, at jeg som nyuddannet maskinmester blev kontaktet af en headhunter.

Så jeg søgte lidt på nettet og fandt ud af, at ESBEES var reel nok og en seriøs headhuntervirksomhed.

Efter en indledende telefonisk samtale med Søren, blev jeg inviteret til et fysisk møde på ESBEES’ kontor i Vejle, hvor jeg mødtes med Søren, som præsenterede stillingen for mig.

Vi snakkede om mine kompetencer, kvalifikationer og om mig som person. Ligeledes snakkede vi om, hvad stillingen indebar og hvad jeg kunne forvente af virksomheden som arbejdsplads.

Søren vendte tilbage til mig med en præsentationsdato, hvor jeg skulle møde repræsentanter for virksomheden herunder min eventuelt kommende chef.

ESBEES er med hele vejen

Til første møde med virksomheden deltog Søren, og jeg fik uddybet, hvad stillingen ville indebære, ligesom vi kom ind på mine tidligere erfaringer fra Forsvaret.

Søren sagde ikke meget til mødet, men sad for bordenden og observerede. Jeg kunne ikke lade være med at tænke, at Søren nærmest sad som en censor, for at se om der var den rette kemi, mellem min potentielt kommende arbejdsgiver og mig.

Efter mødet kontaktede Søren mig igen og fortalte, at virksomheden gerne ville se mig igen til endnu et møde, hvor jeg i mellemtiden skulle tage nogle online tests, for at HR kunne vurdere mit kandidatur.

Her slutter ESBEES’ involvering, bortset fra et par telefonsamtaler, vedrørende mit valg af job, idet jeg også blev tilbudt en stilling jeg havde søgt, hos en anden virksomhed.

Jeg vil dog sige, at den sidste samtale med Søren var afgørende for mit valg mellem en konsulentvirksomhed og en produktionsvirksomhed, hvor jeg i den sidste ville komme dybt ned i processer og udvikling af det fremtidige fabriks-setup.

Det vigtige for mig i mit kommende job, var i høj grad værdifællesskabet samt en virksomhedskultur, der skulle matche mine præferencer, ligeledes skulle virksomheden være villig til at deltage aktivt i min faglige udvikling og videre uddannelse. Derudover skulle jobbet være alsidigt og give mig mulighed for at gøre brug af mine personlige og faglige styrker.

Alle disse parametre ville blive opfyldt hos virksomheden, hvorfor valget faldt på den. ESBEES har i den forbindelse været god til at finde mig, som et godt match til virksomheden.

ESBEES fandt mig via LinkedIn og havde jeg ikke haft en stærk profil dér, var jeg aldrig blevet headhuntet.

Fra første kontakt med Søren, til jeg blev tilbudt stillingen ved virksomheden, gik der mindre end en måned

Den rigtige kandidat er essentiel.

Vi vil ikke kun finde en kandidat til virksomheden, men vi vil finde den kandidat, som vil trives i virksomheden. Det betyder at vi går op i, at finde ud af, hvordan virksomheden, kollegaerne, chefen og arbejdsopgaverne er.

En kandidat kan have alle de rette kompetencer, men have holdninger og forventninger, der adskiller sig fra virksomheden. Med de forudsætninger, vil det på sigt ikke være et godt match.

Det er vigtigt at kandidaten trives på sigt, for det vil komme vores kunde til gavn. Derfor spørger vi vores kandidater, hvad de lægger vægt på, og er ærlige, hvis vi ikke mener, at det vil være et godt match. Det er det bedste for vores kunde og ikke mindst for vores kandidater.

Når man har haft et forløb, hvor man er blevet headhuntet af os, skal man kunne se tilbage på processen med ro i maven – det er vigtigt for os. 

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
hjælpes ad

Værdisæt

Du skal have indsigt i dine værdier, så de kan bruges som guide til at leve det liv, som du ønsker -både i dit arbejds-

Læs mere