Work-life balancen har i forbindelse med Corona-pandemien ændret sig for mange. Medierne skriver om ændringer på arbejdspladserne, som f.eks. viser sig ved, at nogle virksomheder ændrer storrums kontorer til mindre cafe-lignende kontorer. Samtidig beskriver flere medier fordele og ulemper ved mulighederne for hjemmearbejdspladser.
Før Corona-pandemien oplevede vi, at der både fra virksomheder og kandidater var forventninger om fleksibilitet. Den forventning er ikke blevet mindre efter mange har stiftet bekendtskab med hjemmearbejde og teamsmøder. Samtidig er der mange, der udtaler sig om en ændret arbejdskultur og en ny work-life balance.
Vores spørgsmål til dig er: Hvordan har DU det egentlig med alle de ændringer?
Der forskes meget i arbejdsmiljø. Eksperter har i mange år rådgivet virksomheder i, hvordan virksomhederne sikre bedst trivsel blandt medarbejderne. Det har givet bedre rammer for medarbejderne generelt, men DU bør være bevidst om, hvad DU trives i.
Virksomhederne har nogle rammer de tilbyder deres medarbejder, og selvom de er gode for en anden medarbejder, er det ikke sikkert, at du trives i det. Hvad har du af ønsker til din arbejdsplads?
– Vil du være glad for, hver dag at møde ind til det samme skrivebord, hvor du ved, hvilken kollega du over computerskærmen, kan få øjenkontakt med?
– Eller ønsker du fleksible skriveborde, hvor du møder en ny kollega hver dag?
– Skal kontorerne være store eller små?
– Vil du møde ind fysisk på kontoret hver dag eller vil du have en, to eller tre hjemmearbejdsdage om ugen?
Det er spørgsmål, du bør kende svarene på, inden du søger job.
Det er ikke altid muligt at vide, hvad virksomhedernes holdninger til hjemmearbejde og kontorindretning er. I nogle jobopslag fremgår muligheden for hjemmearbejde, og nogle gange kan man på virksomhedernes hjemmeside læse omkring virksomhedens holdninger til fleksibilitet.
Kan du ikke læse dig frem til det, er det vigtigt at spørge. I et jobopslag, vil den ansættende leders kontaktinformationer være oplyst, hvilket giver dig mulighed for at kontakte vedkommende, og spørge ind til, hvordan det forholder sig. En anden mulighed er at undersøge om nogle i dit netværk arbejder for virksomheden.
De vil kunne give informationer om indretning af arbejdspladser og mulighed for hjemmearbejde. Så kan du på forhånd få et indtryk af om det passer med dine ønsker til din arbejdsplads.
Selvom indholdet af jobbet betyder rigtig meget, så betyder din trivsel mere, og derfor skal du ikke altid nøjes. Du skal lave en afvejning af, hvor vigtigt det er for dig. Du kan måske have det okay med storrumskontor, selvom du synes, det kunne være hyggeligt med mindre kontorer.
I det tilfælde kan det være, at alle de andre parametre gør, at du vil blive glad for jobbet.
Uanset hvor meget det betyder for dig, skal du spørge ind til de ting, der betyder noget for dig. For det er ikke lige meget, at du sidder på flyver-pladser, hvis det betyder noget for dig at have en fast plads. Du kan dog sagtens sige til en jobsamtale, hvordan du har det. Det kan jo være, at virksomheden planlægger at lave mindre kontorer, hvor dit ønske kan blive opfyldt.
Har du opdaget, at hjemarbejde f.eks. giver en ro til at få løst specifikke opgaver, så er det en vigtigt viden at få bragt i spil. Både for din egen skyld men også for din kommende leder, der ved, hvad der betyder noget for dig, og det arbejde du skal udføre for virksomheden.
Ingen arbejdsgiver ønsker at gøre det dårligt over for sine ansatte, så derfor er det vigtigt, at du åbent fortæller, hvad der betyder noget for dig. Mange ønsker kan formentlig indfries, og de der ikke kan, skal du vurdere, om det er need to have eller nice to have.
Ingerlaannaq attaveqarfigitigut. Mailikkut oqarasuaatikkullu attaveqarfigineqarsinnaajuaannarpugut.
SIANERIT: +45 20 27 46 66
Ingerlaannaq attaveqarfigitigut. Mailikkut oqarasuaatikkullu attaveqarfigineqarsinnaajuaannarpugut.
SIANERIT: +45 20 27 46 66