Overvejer du at skifte karrierespor?

Kan man skifte karrierespor?

Det er aldrig for sent at skifte karrierespor. Du bruger mange timer på job hver eneste dag, og det er vigtigt, at du trives. Vi møder mange kandidater hver dag, som tør tage springet, og lykkes med det. En af dem, er Casper Bernow Lyngesen, der har en fortid i Flyvevåbnet, og har valgt at uddanne sig til maskinmester.

Han har været i et forløb med Velkommen Hjem som har til formål

at støtte veteranen i en god og realistisk overgang fra det militære til det civile arbejdsmarked gennem et veltilrettelagt forløb, hvor fokus er på at afdække veteranens kompetencer…”

Vi var, for vores kunde, på jagt efter en maskinmester, og vi var ikke i tvivl om, at Casper var et godt match. Selvom han var nyuddannet, var det hans tidligere erfaringer, der gav ham ”det ekstra”, som i det her tilfælde gjorde, at han var det rigtige match med virksomheden.

Dine erfaringer er vigtige

Du skal ikke være nervøs for dit CV, og muligheden for job efter et karriereskift.

Du begynder nødvendigvis ikke forfra, selvom du skifter retning og måske står som nyuddannet igen. Du har erfaringer med fra dine tidligere job, som du kan bruge i dit job som nyuddannet. Det er altafgørende, at du selv er bevidst om, hvad der er dine styrker, og hvordan du kan bruge dine tidligere erfaringer i dit nye erhverv.

Læseren af din LinkedIn profil eller CV, kan ikke se, hvilke kvalifikationer du har fået ved at have din baggrund.Det ved kun du, og det er vigtigt, at du bruger det aktivt både i jobsøgningen og i dit nye job.

karrierespor

Hvad er det vigtigste for dig, når du søger job?

Et karrieskift gør dig ikke nødvendigvis glad for at gå på arbejde. Det kommer an på, om du er skiftet til det rigtige. Der kan være mange grunde til at skifte job, men uanset baggrunden for det, bør du bruge jobskifteprocessen til at stoppe op og spørge dig selv: ”Hvad er vigtig for mig, når jeg går på arbejde?” 

Når du har svaret på det, skal du spørge dig selv: ”Hvorfor er det vigtigt?”. Det er en proces, du skal gentage flere gange for at finde de værdier, der betyder noget for dig.

Det er altid godt at få sparring fra andre, men i sidste ende er det dig selv, der skal finde ud af, hvilke værdier du sætter pris på. Casper har arbejdet med sine værdier i forløbet med Velkommen Hjem, og han fortæller i den forbindelse:

“Det vigtige for mig i mit kommende job, var i høj grad værdifællesskabet samt en virksomhedskultur, der skulle matche mine præferencer, ligeledes skulle virksomheden være villig til at deltage aktivt i min faglige og teoretiske udvikling.

Derudover skulle jobbet være alsidigt og give mig mulighed for at gøre brug af mine personlige og faglige styrker. Alle disse parametre ville blive opfyldt hos virksomheden, hvorfor valget faldt på den. ESBEES har i den forbindelse været god til at finde mig, som et godt match til virksomheden.”

Du kan læse mere om Caspers rejse og råd i forbindelse med sit karriereskifte fra Forsvaret til civilt job, her.

Har du lyst til at lære flere gode råd?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
hjælpes ad

Værdisæt

Du skal have indsigt i dine værdier, så de kan bruges som guide til at leve det liv, som du ønsker -både i dit arbejds-

Læs mere
20/5 listen

20/5

20/5-listen består af 20 ting, som gør, at du trives på din arbejdsplads, samt 5 ting, som du gerne skal undgå. Din 20/5-liste skal

Læs mere