Hvad gør du, når en headhunter kontakter dig?

Fasthold interessen fra headhunteren

Du er blevet kontaktet af en headhunter, som synes, at din profil er interessant. Det er ikke sikkert, at du har nogen interesse i at skifte job lige nu, og det ved headhunteren godt. Men selvom du ikke har nogen interesse nu, er det en rigtig god ide at skrive tilbage til den headhunter, som har kontaktet dig. Du kan fint skrive, at du ikke er interesseret i at skifte job lige i øjeblikket eller at du er rigtig glad for det job, du har nu. På den måde takker du pænt nej til headhuntere, som ville kunne huske, at du svarede. Det kan komme dig til gavn i fremtiden, hvis du står uden job på et tidspunkt.

Det samme gælder hvis du rent faktisk er interesseret og kommer til en samtale i en virksomhed, men bliver afvist. Det kan hverken du eller headhuntere ændre på, så derfor skal du ikke brænde den bro, trods du ikke selv aktivt søgt job. Der er det bedre at have headhunteren i dit netværk og hvis der dukker en stilling op, som headhunterne ved du passer i, så vil du blive kontaktet igen.

Opdatere din LinkedIn profil

En af de mere brugte værktøjer i rekruttering er LinkedIn. LinkedIn bruges af headhuntere til at finde de rigtige kandidater til deres kunder. Derfor er det vigtigt, at du som kandidat, har opdateret din profil på LinkedIn. Du skal fortælle, hvilke erfaringer du har fået igennem dine tidligere stillinger. Det er også vigtigt, at du skriver de ting på LinkedIn, du arbejder med. Det er ikke nemt for en headhunter at gætte sig til, hvad du laver, og derfor er det vigtigt, at du har beskrevet det på LinkedIn. 

Kontaktet af headhunter

Hvad forventes der?

Hvis du efter den indledende kontakt stadig er interesseret i stillingen, og du kommer til et møde med headhunterne, er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre inden samtalen. Det giver et dårligt indtryk, hvis du møder op uforberedt, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du med fordel spørge headhunterne og finde ud af, hvad der forventes af dig inden samtalen. Det er et dårligt tegn, hvis du ikke har haft tid eller du har været presset af andre opgaver. Man kan altid finde tid – det handler om prioriteringer og dermed interesse for jobbet.

Sørg for at hvis du får noget tilsendt, at du læser det grundigt, så du er godt forberedt. Det kan f.eks. være, at du skal lægge dit CV i den på gældende headhunters CV-database eller have forberedt en opgave, inden du møder ind til samtalen. Det vil virke uprofessionel, hvis du ikke har gjort det, som headhunteren har bedt dig om.

Ingen bånd der binder

Det første møde med en headhunter vil aldrig være bindende. Derfor kan du selv ved den mindste interesse sige ja til et møde og få mere viden omkring stillingen, og hvad den ville indebære, og hvilke udfordringer der ville være. Der vil selvfølgelige også være fuld fortrolighed omkring det, så du ikke skal være nervøs for, at din nuværende arbejdsgiver eller kollegaer finder ud af, at du er på udkig efter nye udfordringer. Udnyt samtalen til at få stillet din nysgerrighed omkring stillingen. Så sørg for at stille de spørgsmål, du har. På dem måde kan du få afklaret de ting, som du skulle være i tvivl om

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
100 dage plan, headhunting

100 dage plan

Work-life balancen har i forbindelse med corona – pandemien ændret sig for mange, og medierne skriver om ændringer på arbejdspladserne, som f.eks. viser sig ved,

Læs mere
Første arbejdsdag

Den første arbejdsdag

Du har fået nyt arbejde, og står overfor din første dag. Nervøsiteten er måske stor, og spørgsmålene er meget muligt mange: Hvordan er kollegaerne?

Læs mere
hjælpes ad

Værdisæt

Du skal have indsigt i dine værdier, så de kan bruges som guide til at leve det liv, som du ønsker -både i dit arbejds-

Læs mere

Har du brug for en snak omkring gode leder egenskaber?

Så hiv endelig fat i os, for en snak om gode leder egenskaber eller andre spørgsmål du har!