9 gode råd til din jobansøgning

Gode råd til din ansøgning

Det vigtigste ved en ansøgning er, at den skal være med til at vække interesse hos arbejdsgiveren, så de kan få lyst til at rekruttere lige netop dig. At skrive en ansøgning kræver også en del research om virksomheden, og om den stilling du søger. Når du har gennemført en ordentlig research, viser det også overfor arbejdsgiveren, at du rent faktisk mener det, når du søger stillingen.

Her kan du få hjælp til din ansøgning.

1. Tænk over længden af din ansøgning.

Når du skriver en ansøgning, er det vigtigt, at du ikke skriver mere end én side. På den måde kan den rekrutteringsansvarlige overskue ansøgningen og dine kompetencer.

2. Overvej det sprog du bruger i din ansøgning.

En ansøgning skal helst bruge ord, der henvender sig direkte til virksomheden. Det er vigtigt at huske, hvem ansøgningen er henvendt imod.

3. Sørg for at din ansøgning er målrettet virksomheden og stillingen.

Målret din ansøgning mod den virksomhed du gerne vil arbejde i, og den stilling du gerne vil have. Du skal altså kende modtageren. Hvilken slags virksomhed er det, og hvilket job er det, du søger.

4. Kom med noget nyt og undgå at gentage dig selv.

I en ansøgning er det vigtigt at gøre brug af noget nyt, så du ikke gentager noget, du allerede har skrevet i dit CV.

Gode råd til ansøgning
5. Gør brug af konkrete eksempler.

Rigtig mange bruger det kendte udtryk at kunne holde mange bolde i luften i deres ansøgninger. Dette udtryk – og andre der minder om – er ikke til megen værdi for en virksomhed. Virksomheden har behov for at se konkrete eksempler på, hvad du i virkeligheden kan. Brug dine erfaringer fra tidligere jobs.

6. Fortæl hvordan lige præcis din erfaring kan gavne virksomheden.

Du skal fortælle, hvordan dine erfaringer kan bruges i det job, du søger. Det giver virksomheden mulighed for at forestille sig, hvordan du kan blive deres næste medarbejder.

7. Vis din motivation for at søge stillingen.

Vis i ansøgningen, hvad der får dig til at søge netop denne stilling. Forklar hvorfor du synes, at netop den her stilling, er interessant for dig, og forklar yderligere, hvad der fik dig til at ville søge den.

8. Afslut ansøgningen med noget, der får virksomheden til at invitere dig til en samtale.

I din ansøgning skulle du gerne have gjort modtageren – altså virksomheden – nysgerrig på, hvad du kan gøre for dem i den konkrete stilling. Derfor skal du også slutte af med noget, som kan lægge op til en samtale. Det kan være ”Jeg ser frem til at høre fra jer”, eller noget lignende.

9. Når du har skrevet en ansøgning, så sørg for at få efterkritik.

Sørg for at få gennemgået din ansøgning, inden du sender den afsted. Du kan med fordel også få andre til at læse den igennem. Derved kan man undgå sproglige fejl og mangler. Du kan også finde ud af, om du fremstår motiveret nok i din ansøgning.

 

Vi har skrevet mere uddybende om ansøgningsprocessen i indlægget her: Hvordan skriver man en ansøgning 

Har du lyst til at lære flere gode råd og værktøj?

Vi har udvalgt flere gode artikler herunder!
CEO; CFO; headhunting, rekruttering

C-titlerne

Hvad er CEO, CFO, CIO og COO? CxO titlerne  Titlerne som CEO, CFO, COO m.fl. kan også omtales som CxO titlerne. De anvendes af mange

Læs mere